Licht object FLOW

 

FLOW is een project dat naast de studie heeft plaatsgevonden. Hierbij ben ik samen gaan werken met een kunstenares uit Delft. Noëlle van der Hagen is gespecialiseerd in het gebruiken van textiel voor haar kunstwerken, op verschillende manieren weet ze de meest interessante vormen te creëren. Een van de eigenschappen van organza, de stof waarmee ze graag werkt, is dat het het licht op een speciale manier kan verspreiden. Door het gebruik van verschillende kleuren stof ontstaat er een kleurrijk spel dat op de muren zichtbaar is.

 

FLOW is een staand licht object, geïnspireerd op de deinende bewegingen van golven, die door de weerkaatsing van licht op golvend textiel worden nagebootst. 
Licht, kleur, glans en transparantie leiden tot een stroom van steeds nieuwe perspectieven. Als een golf die nooit hetzelfde is, de beweging ervan maakt hem uniek. Het licht vloeit over het doek. Op ieder moment van de dag steeds een ander perspectief. 
Een dialoog tussen licht, golvend organza, draad en lood, een illusie van beweging.
 

 

Exposities

• 24 februari 2019 stond Flow op een expositie van Dat Bolwerck in Zutphen. Licht object Flow, 2018 (100 x 45 x 23 cm), organza, staal, notenhout, LED verlichting, lood. Ontworpen met Noëlle van der Hagen, kunstenares.

 

• 6 september en 8 november 2019 op de Biënnale van Galerie Kunst aan de kade in het Meisjeshuis in Delft. Flow is winnaar geworden van deze Biënnale op 6 september 2019.

 

• Flow is regelmatig te zien in de ontvangsthal van de TU Delft, Cornelis Drebbelweg 9, 2628 CM Delft.

 

• Vanaf 21 april 2020 staat Flow in de etalage van 1900 AAN ZEE, Keizerstraat 49, 2584 BB Den Haag.

 

• Vanaf juni 2020 deelname aan de https://quarantainekunst.nl/ Locatie: Zaaihoek 12, 2614 WX Delft.

Onderscheiding

Eerste prijs 5e Biënnale Galerie Kunst aan de Kade - Juryleden: Peter Buisman (NABK) en Cees Eykelenboom