Geometric Connections

In opdracht voor het vak Esthetiek is er een product ontworpen. Dit vak houdt in om op zoek te gaan naar iets wat esthetisch mooi wordt gevonden. Het gaat hierbij dus om het 'uiterlijk'.

Tijdens esthetiek ben ik na gaan denken over verschillende verbindingen in de wereld. Eerst heb ik gezocht in producten, daar heb ik gekeken naar aluminium- en houtverbindingen. Hierna ben ik op grotere schaal gaan kijken. Zo staat de hele wereld met elkaar in verbinding door alle straten en wegen. Dat zijn natuurlijk de grootste verbindingen ter wereld. Met behulp van Google Earth ben ik virtueel rond gaan vliegen over de aarde. Ik ben op zoek gegaan naar patronen en vormen die wegen met elkaar maken. Veel interessante vormen worden gemaakt rondom: rotondes, plaza’s en kerken. De foto’s die hieronder staan afgebeeld representeren maar een heel klein deel van alle mooie vormen die ik van bovenaf heb bewonderd van onze wereld.

 

 

Het product en de voorpagina van mijn beeldessay zijn gebaseerd op de wegen die rondom het Arc de Triomphe liggen in de hoofdstad van Frankrijk. De wegen zijn overgetrokken in Illustrator en vervolgens uitgesneden met een lasersnijder. Het product is te gebruiken als onderzetter en kan op een grotere schaal ook dienen als tafelblad. De donkere walnoot dat door het berken triplex te zien is zorgt samen voor een mooi contrast.