Mc Donald's Maestro Box

Bedrijven worden steeds meer milieubewust. Om uitstoot van CO2-equivalenten tegen te gaan moeten er dingen worden opgeofferd. Zo ook het overmatig gebruik van single-use verpakkingen. Deze verpakkingen zijn natuurlijk hartstikke goedkoop, maar vaak ook heel vervuilend. Door hiervoor in de plaats multi-use verpakkingen te gaan gebruiken, zal de uitstoot terug kunnen worden gedrongen. De Maestro Burger Box zal een eerste stap zijn in de goede richting.

McDonald’s kan het voortouw nemen door te
laten zien dat er een toegevoegde waarde aan dergelijke multi-use verpakkingen kan zitten. Dit zal kunnen overslaan op andere bedrijven om ook deze overstap te maken.

De Maestro Box is een herbruikbaar doosje dat speciaal ontworpen is voor de Maestro Burger. Het doosje bestaat uit een deel gerecycled en een deel Bio-based kunststof. Door de interessante manier van openen ontstaat een bord waar de luxe burger vanaf kan worden gegeten. Een extra belevenis wordt op die manier toegevoegd bij het consumeren van de burger.

Hiernaast is het ook goed voor het milieu, de verpakking kan namelijk meerdere malen worden gebruikt. Na het consumeren van het eten wordt de verpakking net als een dienblad ingeleverd waarna het in de vaatwasser schoon kan worden gemaakt. Het bespaart dus een hoop afval.